Maskné, wat doe je er aan?

Sinds een aantal maanden kunnen we ze niet meer uit ons leven denken. De mondmasker zijn een vast item geworden van onze dagelijkse outfit. Je hebt ze in alle kleuren en soorten stofjes. Maar ze zijn ook de boosdoener voor de huiduitslag rond onze mond, kin en wangen.


Wat is maskné en waar komt die uitslag vandaan?


Door het dragen van een mondmasker wordt de huid afgesloten. Door onze adem is de lucht in het mondmasker vochtig en warm. Daardoor wordt er vlugger talg geproduceerd en gaan de poriën open staan waardoor de bacteriën, talg en dode huidcellen er gemakkelijker in kunnen geraken. Op die manier kan er acné, zwarte punten en ontstekingen optreden.


Er kan ook rode huid, geïrriteerde huid ontstaan onder het mondmasker. Dit komt door de wrijvingen van het masker op de huid.


Wat kan ik eraan doen?


Het is enorm belangrijk dat je iedere dag, of meerdere keren per dag jouw mondmasker wisselt. Iedere dag een vers onderbroek én een vers mondmasker ;-)


Ga ook eens opzoek naar welke stof jou het beste afgaat. In het begin gebruikte ik wegwerpmaskers maar mijn huid werd daar enorm geïrriteerd en overgevoelig van. Ik denk dat ik niet zo goed reageerde op de glasvezels die in veel van zo'n maskers zitten.

Sinds ik stoffen, katoenen, maskers gebruik heb ik dat probleem veel minder.

En zo'n leuk kleurtje of print dat goed matched met je outfit, waarom niet?


Jouw huidverzorging heeft ook een heel grote invloed op de oplossing voor maskné.

Het is sowieso belangrijk om je huid 's morgen én 's avonds te reinigen. Al zeker wanneer je een mondmasker draagt. Op die manier maak je de huid vrij van talg, condensresten en bacteriën die geduurde de hele dag zich hebben opgestapeld onder het mondmasker.


Wekelijks je huid scrubben en een masker aanbrengen helpt ook.

Door te scrubben kunnen de dode huidcellen zich minder opstapelen en blijven de poriën vrij. Het masker geef een intenste verzorging aan de huid waardoor de vitaliteit terugkeert.


Wanneer je huid zeer onrustig is, zeer rood ziet is een kalmerend serum zeker aan te raden. Het is beter om de huid te verzachten met zachte producten. Zo trekt de roodheid en de ontsteking vlugger weg.


Het is zeer belangrijk dat je bij maskné geen dikke crèmes aanbrengt. het heeft geen zin om de huid te verstikken. De huid moet verzorgd worden en vooral gehydrateerd worden. Dit kan je perfect met een emulsie of een lichte crème.Heb je vragen of twijfel je welke producten je het best gebruikt, neem gerust vrijblijvend contact met me op.Liefs

CynthiaHier alvast een paar persoonlijke favorieten :-)


Mijn favoriete reinigers:

https://www.schoonheidsinstituutmarbeau.com/options-universe


Mijn favoriete peelings:

https://www.schoonheidsinstituutmarbeau.com/peeling-scrub


Mijn favoriet masker:

https://www.schoonheidsinstituutmarbeau.com/product-page/hydrating-anti-stress-mask


Mijn favoriet kalmerend serum:

https://www.schoonheidsinstituutmarbeau.com/product-page/s-o-s-d-sensitizing


Mijn favoriet dag-nachtcrèmes:

https://www.schoonheidsinstituutmarbeau.com/product-page/youthfulness-activating-oxygenating-emulsion


https://www.schoonheidsinstituutmarbeau.com/product-page/fundamental-moisturizing-light-cream22 weergaven0 opmerkingen